Hoe kan mijn bedrijf groeien?

Het laten groeien van uw bedrijf is een belangrijk doel voor iedere ondernemer. Vaak komen ondernemers op een punt waarop het lijkt alsof ze hun groeipotentieel volledig hebben benut. Maar in werkelijkheid is dit meestal niet het geval! Veel ondernemers ontbreekt het aan het precieze inzicht in wat er goed gaat en wat er fout gaat. Het verkrijgen van dit inzicht in werkprestaties en het hebben van controle over uw bedrijfsprocessen zijn essentieel en laten uw bedrijf groeien naar het volgende niveau.

Waarom als bedrijf groeien?

Waarom laat u uw bedrijf groeien? Bedrijfsgroei biedt de ambitieuze ondernemer vele kansen, denk bijvoorbeeld aan kansen voor uitbreiding, vergroting van uw klantenbestand en verhoging van uw winst.

Hoe kunt u als bedrijf groeien?

Als u uw bedrijf wilt laten groeien is het belangrijk om te bedenken: ‘’Hoe laat u uw bedrijf groeien?’’ Door controle te krijgen over uw bedrijfsprocessen en inzicht te krijgen in de waardevolle informatie, denk aan het aantal ‘nog te benaderen klanten’ of ‘de medewerkers die het meeste geld in het laatje brengen’. Zo weet u precies wat er goed gaat en wat er beter kan.

Met onze handige tools optimaliseert u in de eerste instantie de bedrijfsprocessen waardoor u minder kostbare tijd en geld kwijt bent aan repetitieve taken. Maar dat is niet het enige voordeel. Door processen te versnellen en zo optimaal mogelijk in te richten wordt het voor uw werknemers makkelijker om hun werkzaamheden uit te voeren, onze tools beschikken namelijk over een overzichtelijke omgeving waarin alles automatisch kan worden toegewezen aan de desbetreffende werknemer. Zijn er bijvoorbeeld nog klanten die gebeld moeten worden? Dan kunnen deze automatisch achter elkaar gebeld worden zodat iedere lead of aanvraag behandeld kan worden.

bedrijfsgroei

Waarom ''inzicht in werkprestaties'' en ''controle'' voor groeiende ondernemers goud waard zijn

Knowledge is power. Zoals eerder benoemd, bereiken veel ondernemers ooit een moment waar het lijkt alsof zij hun groei potentieel volledig hebben bereikt, maar dit is meestal niet zo! In de praktijk weten veel ondernemers niet wat zij goed of fout doen en hebben geen duidelijk inzicht in alle werkprestaties

Op deze manier is het lastig om door te groeien omdat u niet weet welke medewerkers uw bedrijf omhoog helpen en welke medewerkers uw bedrijfsgroei laten stagneren of misschien zelfs omlaag helpen. Met de tools van Starspace krijgt u de volledige controle over uw organisatie en weet u precies welke veranderingen er moeten plaatsvinden om uw bedrijf te laten groeien naar de volgende fase.

Controle over uw bedrijfsprocessen zodat uw bedrijf groeien kan

Het verkrijgen van controle over uw bedrijfsprocessen is essentieel voor bedrijfsgroei. Door deze processen te optimaliseren en te automatiseren met behulp van handige tools, kunt u kostbare tijd en geld besparen en de efficiëntie van uw werknemers verbeteren. Taken worden automatisch toegewezen aan de juiste personen, waardoor productiviteit wordt verhoogd en potentiële kansen worden benut. Dit draagt bij aan de groei en succes van uw bedrijf.

Inzicht in waardevolle informatie zodat uw bedrijf groeien kan

Naast controle over bedrijfsprocessen is het verkrijgen van inzicht in waardevolle informatie essentieel voor bedrijfsgroei. Door analyse van informatie zoals nog te benaderen klanten en prestaties van medewerkers, kunt u gerichte maatregelen nemen om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Geavanceerde tools en analyses stellen u in staat om gedetailleerde rapporten te genereren en prestaties nauwkeurig te volgen. Dit inzicht helpt u uw middelen effectief te gebruiken en strategieën aan te passen om groei te stimuleren. Het verkrijgen van controle over bedrijfsprocessen en waardevol inzicht zijn cruciale stappen voor bedrijfsgroei.

bedrijf groeien

De tools van Starspace laten u uw bedrijf groeien

Starspace beschikt over een aantal tools die u nieuwe kennis en waardevolle inzichten geven, uw cashflow beschermt en boost en uw bedrijfsprocessen optimaliseert en vereenvoudigt waardoor uw werknemers op de meest efficiënte manier te werk zullen gaan, kortom alles wat nodig is om de volledige controle over uw organisatie te krijgen. Zonder volledige controle over uw bedrijf kunt uw bedrijf niet groeien!

Sales Care is een tool van Starspace en geeft u de controle over uw verkoopproces. Sales Care lost alle problemen in één klap op. De Sales Care biedt bedrijven de mogelijkheid om gegevens te verzamelen en te analyseren, waardoor ze waardevolle inzichten krijgen in hun verkoopprestaties en klantgedrag. Met de verschillende functies zorgt de Sales Care voor een perfecte follow up en 100% inzicht in verkoopdata

Sales Care is een sales tool bedoeld om het salesproces met bestaande en toekomstige klanten te vereenvoudigen. De software biedt een uitgebreid portaal waarin allerlei relevante gegevens te vinden zijn. Zo ziet u in één oogopslag precies hoeveel bestaande (leads) en potentiële (opportunities) klanten u heeft, en hoeveel zij precies hebben uitgegeven.

Het is ook mogelijk om de sales software te koppelen aan verschillende software. Sales Care is een cloud-gebaseerde oplossing waardoor het mogelijk is om de software te verbinden met bijvoorbeeld de conversatie software Steam zodat u vanaf iedere plek direct contact kunt opnemen met uw bestaande en potentiële klanten. Ten slotte beschikt de software ook over een handige agenda waarin u precies kunt inzien en inplannen welke bestaande en/of potentiële klanten gebeld moeten/kunnen worden.

Maak gebruik van de Sales Care. Met Sales Care beschikt u dus over een waterdicht opvolgsysteem waarbij al uw kansen in beeld zijn en het mogelijk is om in te grijpen wanneer dat nodig is. Daarnaast kunt u de prestaties van elke medewerker precies meten zodat u weet wie het meest bijdraagt aan de groei van uw organisatie.

Debtor Care

Een van de andere Starspace tools die bedrijfsgroei mogelijk maakt is de Debtor Care. Met de Debtor Care beschermt u uw cashflow en geeft u uw cashflow een boost. In de digitale omgeving van Debtor Care vindt u al uw acties in een duidelijk overzicht terug, zo krijgt u in één oogopslag direct inzicht in de huidige status van uw klanten en het aantal aanmaningen dat verstuurd is. De applicatie maakt het ook mogelijk om met één klik een volgende actie te ondernemen in het incassoproces, denk bijvoorbeeld aan een (volgende) herinnering of aanmaning versturen

Met het overzicht ziet u in één oogopslag hoe hoog het onbetaalde bedrag is, hoe lang het onbetaalde bedrag al open staat en welke debiteur de factuur niet betaalt. Ook beschikt de Debtor Care over een functie die het mogelijk maakt om met één klik uw debiteuren te bellen of te mailen. In het overzicht is altijd terug te vinden op welke manier (telefonisch of per mail) en wanneer de debiteuren benaderd zijn. Zo heeft u een volledig overzicht over uw cashflow en kunt u uw cashflow op een eenvoudige manier nauwlettend in de gaten houden en optimaliseren.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw incasso proces te automatiseren door middel van op maat gemaakte workflows. Waarmee u het incassoproces geheel naar eigen wil kunt invullen, u behoudt de controle en bepaalt zelf wat en wanneer uw klant iets ontvangt. 

De Debtor Care zorgt daarentegen ook voor het behoud van een goede relatie met uw klanten. Het geheim zit hem in de manier waarop wij de debiteur benaderen. Alle aanmaningen worden door onze incassopartner gemaakt en verzonden, zo hoeft u niet vanuit uw eigen naam ‘vervelende’ aanmaningen te versturen, waardoor de relatie met uw klant of leverancier niet stuk kan lopen of verslechteren.

Betaalt uw klant na meerdere herinneringen alsnog niet? Dan kunt u met één klik hulp inschakelen van een incassobureau. Met behulp van onze nauw verwante incassopartners is het mogelijk om direct een incasso traject te starten. Alles onder één dak dus.

Risk Protector

De Risk Protector beschermt uw bedrijf tegen risico’s en geeft u controle over uw risico’s. De Risk Protector bestaat uit drie verschillende onderdelen: de Debtor Care (hierboven besproken), de Client Reporter en de Riskmanager. De onderdelen worden hieronder verder toegelicht:

De Client Reporter (onderdeel van de Risk Protector)

De module Client Reporter uit het Risk Protector pakket is een belangrijk onderdeel en bestaat uit de onderdelen kredietrapporten en de monitoring van kredietlimieten. Het kredietrapport geeft inzicht in betalingsgedrag en de financiële situatie van een eventuele zakenpartner. Dit wordt uitgedrukt in een credit score (kredietwaardigheid van het bedrijf). De kredietwaardigheid wordt bepaald aan de hand van data zoals betaalgedrag en jaarcijfers van de desbetreffende debiteur.

Via de module monitoring kredietlimieten is het mogelijk om uw debiteuren in de gaten te houden. Zo kunt u het kredietlimiet van uw klanten instellen, het kredietlimiet is het bedrag dat een bepaalde debiteur in het rood mag staan. Ofwel het maximale kredietbedrag dat een debiteur mag hebben.

Riskmanager (onderdeel van de Risk Protector)

De Riskmanager module van het Risk Protector-pakket geeft een overzicht van openstaande saldo, limieten en eventueel limietoverschrijdingen. Daarnaast is het mogelijk om de limieten te monitoren. Dat betekent dat wanneer de credit rating bij het kredietratingbureau (waar de kredietinformatie vandaan komt) wijzigt, deze automatisch wordt geüpdatet. Wanneer het openstaande bedrag hoger is dan de limiet, gaat er een lampje branden waardoor er tijdig actie ondernomen kan worden.

De Riskmanager is voorzien van een API, Application Programming Interface, en zorgt ervoor dat de Riskmanager module kan communiceren met een ander programma of onderdeel. In dit geval uw huidige boekhouding software zodat het gehele debiteurenbeheer geautomatiseerd wordt.

Tenslotte beschikt de Risk Manager ook over de mogelijkheid om DSO (Days Sales Outstanding) Rapportages op te vragen, deze rapportages geven u inzicht in het betalingsgedrag van debiteuren; bijvoorbeeld het gemiddeld aantal dagen waarin een debiteur betaalt uitgedrukt in DSO score. Daarnaast toont het informatie over openstaande vorderingen, ontvangen bedragen per dag, gemiddeld ouderdom openstaande vorderingen en een overzicht van snelste en langzaamste betalers. Zo ziet u in één oogopslag wat de huidige financiële situatie is en waar u als onderneming staat.

bedrijf groeien

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen of wilt u advies van één van onze specialisten? Neem vrijblijvend contact met ons op als u uw bedrijf wilt laten groeien. Onze specialisten staan altijd klaar om u van advies te voorzien. U kunt uw contactgegevens in het invulformulier hieronder achter laten. Wij nemen dan binnen één dag contact met u op om u van praktische tips en advies te voorzien en de mogelijkheden te bespreken. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 070-. Ook kunt u ons bereiken op het volgende e-mailadres: info@starspace-enterprises.com.


  Door dit formulier in te gaat u akkoord met de privacyvoorwaarden.

  Vraag GRATIS advies aan

  Vul uw gegevens in en ontvang gratis advies

   Neem telefonisch of per mail contact op

   Onze Specialisten & Adviseurs

   linkedin

    Neem telefonisch of per mail contact op

    FAQ Veelgestelde vragen over bedrijf groeien

    Onze kantoren

    Den Haag

    Amsterdam